Ο «Προκρούστης» του Youtube!

Πολλές φορές έχω καταφύγει στη χρήση βίντεο από το youtube, χωρίς πάντα να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, κυρίως από δύο πράγματα. Το πρώτο ήταν τα σχόλια όσων παρακολούθησαν το συγκεκριμένο βίντεο και εμφανίζονται κάτω απ’αυτό. Το δεύτερο ήταν η έκταση του βίντεο, καθώς τις περισσότερες φορές δεν με ενδιέφεραν παρά μόνο λίγα λεπτά. Είμαι σίγουρος πως και πολλοί άλλοι έχουν κάνει τις ίδιες σκέψεις, οπότε σήμερα θα δούμε δύο εύχρηστα εργαλεία, που «απαντάνε» ακριβώς σε αυτούς τους προβληματισμούς.
Κατ’ αρχάς, το Quietube.com σου δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσεις όλο το υλικό που υπάρχει γύρω από ένα youtube video, δηλαδή κυρίως τα σχόλια ή όποια άλλα βίντεο. Μένει μόνο η επιλογή που έχουμε κάνει και ένας σύνδεσμος τον οποίο από εκεί και έπειτα μπορούμε να χρησιμοποιούμε.Το δεύτερο είναι το tubechop.com. Όπως υποδηλώνει και το όνομα του εργαλείου, αφαιρεί με ένα πολύ απλό τρόπο κομμάτια του βίντεο που δεν επιθυμείς να δείξεις. Κρατάς ό,τι σε ενδιαφέρει, μπορείς να προσθέσεις ένα μικρό σχόλιο γύρω από την επιλογή σου, ενώ και πάλι αποκτάς ένα σύνδεσμο ή τον κώδικα, ώστε να το ενσωματώσεις σε ένα blog, ένα wiki, μια ιστοσελίδα ή όπου αλλού.

Advertisements

2 comments on “Ο «Προκρούστης» του Youtube!

  1. Μια ακόμη ιδέα είναι να δεις και το fotopedia.com όπου υπάρχει ένα slideshow με πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. (δες world war II).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s