«Εργαλεία»

Επειδή κατά κόρον χρησιμοποιούμε τις πιο γνωστές εφαρμογές π.χ. Youtube, Google images κ.α., σκέφτηκα σήμερα να αναφερθώ σε μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες δυνατότητες από Αμερικάνικα κυρίως πανεπιστήμια ή οργανισμούς.
Κατ’ αρχάς το Academic earth: Ο σύνδεσμος που επέλεξα οδηγεί σε ορισμένες διαλέξεις στο Yale γύρω από την πολιτική φιλοσοφία και στοχαστές που διαμόρφωσαν τη Δυτική σκέψη. (χρήσιμο για όσους ασχολούνται με Πλάτωνα, Αριστοτέλη στην Γ΄λυκείου). Φυσικά η αρχική σελίδα δίνει τη δυνατότητα να δει κανείς όλες τις διαθέσιμες επιλογές.
Πολύ ενδιαφέρουσες επίσης είναι οι παρουσιάσεις -με βίντεο ή αρχεία ήχου κατ’ αίτηση- (webcasts ή podcasts) από το Berkeley
Άλλες επιλογές: National Repository of online courses (NROC)
Ενδιαφέρουσα επιλογή μου φάνηκε το HippoCampus. Αν και αφορά την Αμερικάνικη Ιστορία, μπορεί να δει κανείς το τεχνικό επίπεδο και τη λογική με την οποία προσεγγίζεται το μάθημα της Ιστορίας.
Υπάρχουν φυσικά πολλές ακόμα δυνατότητες, όπως το Open Educational Resources, το Merlot, το Connexions, το OCW από το Μ.Ι.Τ. Διάθεση και χρόνο να ψάχνει κανείς χρειάζεται μόνο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s